top of page

Egyéni Gerincterápiás Jóga

Szabadulj meg a gerincproblémáktól!

Hisszük, hogy mindenki egyedi és megismételhetetlen. A problémák megoldása, betegségekből való gyógyulás és a fejlődés is akkor tud igazán eredményes lenni, ha személyre szabottan történik, figyelembe véve az egyedi sajátosságokat.

KINEK AJÁNLOTT AZ EGYÉNI GERINCTERÁPIÁS JÓGA

  • Fáj a derekad, hátad, nyakad

  • Fájdalom van az ízületeidnél pl. váll, térd, csípő

  • Kisugárzó fájdalom van a karodban, lábadban

  • Gond van a tartásoddal

  • Gerincsérved van

  • Diagnosztizált gerincbetegséged van

  • Szeretnéd megelőzni a gerincproblémákat

  • Van valamilyen mozgásszervi problémád

  • Szeretnéd az idődet igazán hatékonyan kihasználni

  • Szereted a személyre szabott időbeosztást

A gerincproblémákkal hozzánk fordulókat egy 15 éves szakmai tapasztalatunk alapján kidolgozott Egészséges Gerinc Jógaterápia koncepció mentén támogatjuk a gyógyulásban, állapotuk javításában. 

A gerincproblémák nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, hanem sok év mozgás szegény életmód vagy éppen helytelen testmozgás, rossz mozgásminták vezetnek oda, hogy valakinél kialakul egy elváltozás, fájdalom vagy akár már egy betegség.

Az Egészséges Gerinc Jógaterápia koncepcióban elsődlegesen nem a tünetekre fókuszálunk, hanem a kiváltó okokat segítünk megszüntetni. Hiába bármilyen kezelés vagy műtét, ha továbbra is ugyanazt csinálod, ugyanúgy, akkor sajnos előbb utóbb a fájdalom, a probléma visszatér. 

Sok éves szakmai tapasztalatunk alapján ezért nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy segítsünk megérteni, hogyan működik a gerinced, mitől alakultak ki a tünetek és fájdalom és hogyan tehetsz azért, hogy jobban legyél és a jövőben ne forduljon elő újra. Az Egészséges Gerinc Jógaterápia koncepció fontos részét képezi a stresszoldás, a fájdalomcsillapítás, feszültségoldás, a mobilitás növelése és a stabilizálás. Cél eljutni oda, hogy fájdalmak nélkül, egy rugalmas, komfortos testben éld a napjaidat. 
 

Állapotfelmérés

Első alkalommal végzünk egy alapos állapotfelmérést, melynek része a fizikális testelemzés,  manuális és funkcionális tesztek elvégzése. Holisztikus szemléletben dolgozunk, így az állapotfelmérés nem csak fizikai szinten végezzük, de az életmódbeli,  mentális,  és érzelmi hatásokra is kitérünk. Már az első alkalommal  segítünk megérteni a problémádat, betegségedet és részletesen elmagyarázzuk miért alakult ki.

Gerinc helyes használatának elsajátítása

Az első alkalomtól fokozatosan belekezdünk abba, hogy megtanítsuk, hogyan működik a gerinced, mivel tudsz tenni a problémák kialakulása ellen és mely tényezőkkel súlyosbíthatod. Személyre szabottan a munkádnak, életvitelednek megfelelőn megtanítjuk, hogyan használd helyesen a testedet, a gerincedet annak érdekében, hogy megszabadulj a fájdalmaktól és elköszönj a gerincproblémáktól. 

Feszültségoldás, mobilizálás

A foglalkozások alkalmával fokozatosan megtanítjuk neked hogyan szabadítsd fel a tested. Meg fogod tanulni, hogyan tudod mobilizálni a testrészeidet. Elsajátítod majd,  hogyan szabadulj meg a testedben lévő fájdalmaktól, feszültségektől. Fokozatosan növeljük a mobilitást, az izmok, idegek, kötőszövet  rugalmaságát és a mozgástartományt.

Stabilizálás

Fokozatosan fogjuk fejleszteni az izomerőt, stabilitást, állóképességet. Lépésről lépésre haladunk a fájdalomcsillapítástól, az izolált izomerősítésen keresztül az egyszerű jóga pózokig, majd onnan a bonyolultabb, összetettebb komolyabb stabilitást, állóképességet, egyensúlyt igénylő gyakorlatokig. 

Szinten tartás

Amikor elértük a kívánt állapotot, nincsenek fájdalmak, megerősödött a test és egyre rugalmasabb, akkor a szinten tartásra helyezzük a fókuszt annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki újra fájdalmak. 

Az első alkalomtól hétről, hétre változtatjuk a gyakorlatokat, mindig az aktuális állapotodhoz, szintedhez igazítjuk a foglalkozások menetét. 

Az oktatókról és szakmai hátterükről bővebben az oktatóink menüpont alatt olvashatsz.

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ

Az Egyéni Gerincterápiás jógára regisztráció és időpont egyeztetés szükséges.

A regisztráció véglegesítése a díj befizetésével történik.

A magánóra időtartama: 90 perc

Díj: 20 000 Ft

Azoknak akik rendszeresen járnak, hétről hétre szeretnének fejlődni, javítani állapotukon kedvezményes lehetőség a 10 alkalmas bérlet, melynek díja 150 000 Ft .

Sok szeretettel várunk, hogy megmutathassuk hogyan élj egészségesen, fitten, és harmóniában! 

Ha először jársz nálunk, kérjük olvasd el a Stúdió etikett menüpontot.

Nem végzünk orvosi tevékenységet, gyógyítást, egészségügyi ellátást. Az általunk végzett tevékenység oktatás jellegű és nem számít orvosi tanácsnak. Nem teszünk ígéretet semmilyen gyógyulásra, elérhető eredményre vonatkozóan a képzéseinket, szolgáltatásainkat tekintve. Kérjük ne hagyd figyelmen kívül az orvosi tanácsokat és szükség esetén mindig konzultálj orvosoddal és vedd figyelembe az útmutatását az új mozgásformák, táplálkozási, életmódbeli változtatások bevezetése esetén.

Foglalkozásaink kiegészítik és nem helyettesítik az orvosi kezeléseket, tanácsokat. 

bottom of page