top of page
Lavender Fields

Az Ájurvédáról​

 

Az Ájurvéda jelentése „az élet tudománya”. Ez egy ősi egészségmegőrzési rendszer, amely az egyént helyezi a gyógyítás középpontjába. Az ájurvéda egy csodálatos tudás, amely az egészségre nem csupán a betegség hiányaként tekint, hanem a célja a teljes testi, lelki, szellemi jól lét elérése.

 

Az ájurvéda hitvallása az ember és az univerzum kapcsolatát veszi alapul. Segítségével megértjük, hogyan működik a test és elme és milyen tevékenységekkel tudjuk kiegyensúlyozottá tenni az életünket, energetizálni a testet, életre kelteni testünk természetes, öngyógyító folyamatait.

 

Az ájurvédában meghatározzuk az egyén felépítését, minden egyes személyre egyedi testi, szellemi, lelki és érzelmi tulajdonságokat, hatásokat, figyelembe véve tekintünk. Meghatározzuk milyen testi, mentális és érzelmi egyensúlytalanságok vannak. A problémáknak megfelelően, pedig az ájurvéda oktatást, útmutatást ad ahhoz, hogy az egyén egyensúlyba hozhassa, energetizálja magát.

 

Az ájurvéda kiterjed a táplálkozásra, életmódra, testgyakorlásra, megfelelő alvásra, stresszkezelésre, légzésre, az elme békéjének megteremtésére, spirituális fejlődésre, kapcsolatokra, tisztító gyakorlatokra. Az ájurvédikus gyakorlatok a kiváltó okok megszüntetésére, az anyagcsere folyamatok javítására, testi, érzelmi és gondolkodási állapot egyensúlyára összpontosítanak. A megfelelő ájurvédikus gyakorlatok végrehajtása hozza létre az egyén egyensúlyát és a jól létét.

 

Az ájurvéda segítségével elsajátíthatsz egy olyan életmódot, mellyel elérhető és megtartható a testi-lelki egyensúly, a harmónia. Javíthatsz az egészségeden, megelőzheted a betegségeket, valamint a kialakuló betegségekből sokkal gyorsabban tudsz gyógyulni. A test és az elme sokáig fiatalosan tartható, lelassítható az öregedés is.

Célunk, hogy segítsünk mindenkinek az általános egészséghez és jól léthez vezető utat megismerni. A jóga és az ájurvéda jól bevált több ezer éves múltra visszatekintő gyakorlatait, tanításait, ajánlásait közvetítjük a hozzánk fordulóknak egyéni igényeiknek, sajátosságaiknak megfelelően. 

Az ájurvéda egy lehetőség a gyógyulásodra, a testi-lelki harmónia elérésére.

Az egészség megőrzése nem tud egy egy általános recept lenni, mert minden egyes személy egyedi jellemzőkkel bír. Hiszünk a személyre szabottság erejében, mely jobban segít megérteni az egyénre ható tényezőket és így hatékony az egészség, általános jól lét és gyógyulás folyamatának támogatása. 

Merülj el Velünk az Ájurvédában! 

Életmód tanácsadás, konzultáció

Egészséges táplálkozás tanácsadás

Egészségmegőrzés mesterfokon tanfolyam

Egészséges táplálkozás tanfolyam

Egészség

Életenergia

Belső béke

Boldogság

Az ájurvéda nem minősül orvosi tudományágnak Magyarországon,  csak kiegészíti és támogatja a hagyományos nyugati orvoslást, nem helyettesíti az orvosi diagnózist, kezelést vagy előírásokat

 

Az Élj harmóniában foglalkozásai, konzultációi  kiegészíti és nem helyettesíti az orvosi kezeléseket, orvosi tanácsokat. Kérjük minden egyes problémádnál, felvetődő kérdésnél konzultálj orvosoddal és vedd figyelembe az orvosi útmutatást.

 

Nem végzünk semmilyen egészségügyi ellátást. Nem teszünk ígéretet semmilyen elérhető eredményre, gyógyulásra vonatkozóan. Tevékenységünk oktatási jellegű és nem számít orvosi tevékenységnek, orvosi tanácsnak. Mi oktatunk, elméleti és gyakorlati tudást adunk ahhoz, hogy egészségesen, kiegyensúlyozottan, harmóniában tudj élni.  

bottom of page