top of page

Tudatos légzés és pránájáma tanfolyam

Tapasztald meg a helyes légzés és a pranayama csodálatos hatásait

A légzésünk az egyik legfontosabb funkció a testünkben. Belégzéssel energiával látjuk el a testet és a kilégzéssel eltávolítjuk a salakanyagokat a szervezetünkből. A rohanó életforma és a sok stressz hatására a legtöbb ember élete jelentős részében felületesen lélegzik, nem tud helyesen levegőt venni és ezért nem tudja megfelelő mennyiségű energiával ellátni a testét.

 

A légzésed hatással van az energiaszintedre, a vérkeringésedre, emésztésedre, hormonrendszeredre is. A legfontosabb pedig, hogy a légzés nem csak a testi egészséggel függ össze, de az elme nyugalmával és a lelki állapotoddal, közérzeteddel is.  A helytelen, felületes légzés eredménye: idegesség, szorongás, depresszió, energiahiány, fejfájás, rossz emésztés, nyugtalanság.

 

A helyes légzés az egészségesebb és boldogabb élet forrása. A helyes és tudatos légzés beépítésével a hétköznapjaidba tapasztalni fogod, hogy az elméd békésebb, több az életenergiád, jobb a közérzeted, magabiztosabb vagy és erősödik az immunrendszered. A helyes légzés megszabadulni a stressztőlés csökkenti a fájdalmakat.

A tanfolyamon elsajátíthatod a tudatos légzéshez szükséges elméleti és gyakorlati ismereteket. Megismerkedhetsz a jóga légzésszabályozásával, alapvető pranayama (pránájáma) gyakorlatokkal. A pránájáma gyakorlatok nem csak energiával látnak és megszüntetik a stresszt, de tisztítják a test energia csatornáit és segítik a test öngyógyító folyamatait. Sajátítsd el, hogyan gyógyítsd Magad a légzésedel!

 

A TANFOLYAM TÉMÁI

  • Légzés anatómiája, légzés és az idegrendszer kapcsolata

  • Helyes légzés elsajátítása

  • Légzőgyakorlatok

  • Pránikus anatómia

  • A pránájáma gyakorlását előkészítő testi gyakorlatok

  • Pránájáma  gyakorlatok (Bastrika, Anuloma Viloma, Kaphalabhati, Agni Sara, Brahmarai, Ujjay, Sheetali, Sitkari, Udgeeth)

  • Légzés szerepe és alkalmazása a jógagyakorlatok kivitelezése közben

OKTATÓ

Vitai Kati és Purusa Sukta Das

IDŐPONT:

2024. tavasz vagy egyéni időpontban, személyre szabott órák keretében, magántanfolyam

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ

Előzetes regisztráció szükséges. 

A regisztráció véglegesítése a díj befizetésével történik.

Az oktatás kis létszámú csoportokban zajlik, amely garantálja számodra a személyre szabott figyelmet. A képzésen résztvevők maximális létszáma 10 fő. A helyeket a befizetések sorrendjében töltjük fel. Ha elhatároztad, hogy szeretnél jönni, mielőbb jelentkezz:)

A díj legkésőbb a tanfolyam indulása előtt 2 héttel fizetve: 44 000 Ft.

Ezt követően, amennyiben marad szabad hely, a díj:  50 000 Ft.

Jelentkezni csak a teljes tanfolyamra lehet, annak anyagi vonzataival együtt.

A befizetett előleget, részvételi díjat csak a program elmaradása esetén áll módunkban visszatéríteni!​

bottom of page