top of page

Vitai Katalin

MJSZE által minősített jógaoktató​

Amikor először találkoztam a jógával, már évek óta egyre intenzívebben szembesültem a stressz és az ülőmunka ártalmaival. Kerestem valamit, ami segít a sportos múltamból fakadó állóképességemet megőrizni és harmonikusabb lelkiállapotot érhetek el általa.

 

15 év nagyvállalati menedzser múlttal a hátam mögött - elsődleges IT szektorban - saját tapasztalatból tudom, hogy a jóga és az ájurvéda gyógyír a modern kori problémákra és tudom, hogyan segít megszabadulni a feszültségektől, stressztől és hogyan lehet fejleszteni a jóga által a tudásunkat, tudatosságunkat, testi-lelki egészségünket.

A jóga egy olyan út, mely belső békéhez, boldogsághoz, önvalónk megismeréséhez vezet. Ez a komplex rendszer lehetőséget biztosít, hogy erősebb, egészségesebb, rugalmasabb testben, kiegyensúlyozottabb lélekkel, tiszta szellemmel élhessünk. Hatékony a stressz és a betegségek kezelésében is és energiával tölt fel. Bárki, bármikor jógázhat - nincsen korhoz, nemhez, egészségügyi állapothoz vagy speciális felszereléshez kötve.

 

A jógagyakorlás rendszeres kivitelezésének beillesztése életünkbe eleinte nehéznek tűnhet, de amikor sikerül, akkor csodákat tapasztalhatunk. Nem csak a fizikai test lesz egészségesebb és energikusabb, hanem változik a gondolkodásmódunk, másokhoz és különböző élethelyzetekhez való viszonyunk. Szemléletmódunk változásával igazi békét és nyugalmat tudunk vinni életünkbe. A megoldás kulcsa mindenkinél ott van.

 

Az évek alatt több jógaoktatói képzésen és számos továbbképzésen vettem részt, ahol az emberi testről, jógaterápia hatásairól, alkalmazásának lehetőségeiről tanultam annak érdekében, hogy a foglalkozásaimon minél többet tudjak segíteni másoknak. Kiemelt szerepet kap az óráimon  a jelenlévők igényeinek figyelembevétele és gerincük egészségének megőrzése .

 

A fejlődési folyamat legfontosabb részének a saját tapasztalást tartom és remélem, egyre több embernek adatik meg a lehetőség, hogy a jóga áldásos hatásait megtapasztalhassa.

 

"Fontos a szeretet, türelem a saját testedhez... A jóga nem versenysport, nem számít, mit csinál a melletted lévő vagy neked tegnap mi sikerült. A lényeg, hogy amit akkor és ott meg tudsz csinálni, az a Te testednek a lehető legjobb."


Képzettségek, továbbképzések

 

Manuális Neurodinamika és fasciareorganizáció ( 2017.)

Strap Therapy Medical Instructor  (2017.)

Pránájáma oktatóképzés (2017.)

Biodinamikus jógaterápia tanfolyam (2017.)

Fasciology - tensegrity továbbképzés ( 2016.) 

A légzés csodája továbbképzés (2016.)

Jógaterápiás továbbképzés - nyak, váll, derék, hát, csípő, rekeszizom, térd, boka  (2014-2016.) 

Fasciology-Spinal Engine (2015.)

Jógapózok, jógagyakorlatok elemzése (2015.)

Myofascial Meridians Introducion  - Anatomy Trains Továbbképzés (2014.)

Mozgásos Testelemzés (2014.)

Funkcionális anatómia és mozgáselmélet (2013.)

Funkcionális térd anatómia és térd terápia (2012.)

Gerincterápia Jógával Haladó tanfolyam ( 2012.) 

Funkcionális Anatómia (2012.)

Preventív Gerinctréning (2011.)

Jógaterapeuta képzés -  dr. Indu Arora-val (2011.) 

Gerincterápia Jógával (2011.) 

Bhaktivendata Főiskola Jógaoktató ( 2009.)

Sivananda Hatha Jógaoktató (2007.)

 

Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Vezetőképző Intézet (2001.)

Széchenyi István Főiskola - Informatikus mérnök (1999.)

 

Elérhetőségeim:

eljharmoniaban@gmail.com

www.facebook.com/eljharmoniaban

http://eljharmoniaban.blogspot.hu/

 

 

Purusa Sukta Das (Bakos Péter)

jógaoktató (RYT 200)​, meditációs oktató, masszőr

A középiskolai éveimtől (1990) kezdődően folyamatosan a keleti filozófiák és életmód felé fordultam. Egyre nagyobb figyelmet szenteltem a taoizmus és zen-buddhizmus tanulmányozásának. A spirituális út mellett érdeklődtem a keleti mozgáskultúrák iránt, mint a kung-fu és a thai box, a későbbi években aikidoval is foglalkoztam.

 

A filozófiai tanulmányaim elmélyülésével a személytelen filozófiák felől egyre inkább a személyes filozófia felé fordultam, és így akadtam a Gaudiya Vaisnava hagyományokra. 1997-től 2011-ig templomokban éltem és szolgáltam.

 

Ezalatt tanultam és gyakoroltam többek között egyéni és közös mantra meditációt, indiai konyhaművészetet és indiai zenét is. A templom képzési rendszerében kiváló eredménnyel Bhakti-sastri fokozatot szereztem, aminek tudásanyaga a Bhagavad-Gita, Upadesamrita, Sri Isopanisad és Bhakti rasamrita-sindhu című klasszikusokból áll. Lelki fejlődésem szempontjából meghatározó volt, amikor 2006-ban egyhónapos zarándokúton vettem részt India főbb szent helyein (Puri, Mayapur, Vrindavan). Már a zarándoklat előtt is rátaláltam az igazi utamra, és a a fő tevékenységem a mantra meditáció lett, amit napi rendszerességgel több órán keresztül gyakoroltam, és ami azóta is életem meghatározó része. Meghívásra mantra esteket tartok, ahol a résztvevők a közös zenés mantra meditáció élményét oszthatják meg egymással.

 

Személyes tapasztalatom, hogy a mai rohanó világban még mindig a jóga és a meditáció a leghatékonyabb abban, hogy ellensúlyozza a jelen kor destruktív hatásait ill. hogy pozitív módon építse és fejlessze az ember képességeit az élet feladatainak megoldására, az önismeretre és a végső önmegvalósításra is. Fontosnak tartom a fejlődést - részben a saját gyakorlás által, valamint folyamatosan képzem magam, a jóga, a meditációs oktatás és a masszázs területén.

 

Képzettségek, továbbképzések

 

Pránájáma oktatóképzés (2017.)

Biodinamikus jógaterápia tanfolyam (2017.)

Talp masszázs (2014.)

Svédmasszázs  (2013.)

Hatha Jógaoktató RYT 200 (2012.)

Bhakti Sastri képzés (1999.)

 

Elérhetőségeim:

eljharmoniaban@gmail.com

bottom of page