top of page
KAti_darshanhoz.jpg

VITAI KATALIN

MJSZE által minősített jógaoktató

Amikor először találkoztam a jógával, már évek óta egyre intenzívebben szembesültem a stressz és az ülőmunka ártalmaival. Kerestem valamit, ami segít a sportos múltamból fakadó állóképességemet megőrizni és harmonikusabb lelkiállapotot érhetek el általa.

 

15 év nagyvállalati menedzser múlttal a hátam mögött - elsődleges IT szektorban - saját tapasztalatból tudom, hogy a jóga és az ájurvéda gyógyír a modern kori problémákra és tudom, hogyan segít megszabadulni a feszültségektől, stressztől és hogyan lehet fejleszteni a jóga által a tudásunkat, tudatosságunkat, testi-lelki egészségünket.

 

A jóga egy olyan út, mely belső békéhez, boldogsághoz, önvalónk megismeréséhez vezet. Ez a komplex rendszer lehetőséget biztosít, hogy erősebb, egészségesebb, rugalmasabb testben, kiegyensúlyozottabb lélekkel, tiszta szellemmel élhessünk. Hatékony a stressz és a betegségek kezelésében is és energiával tölt fel. Bárki, bármikor jógázhat - nincsen korhoz, nemhez, egészségügyi állapothoz vagy speciális felszereléshez kötve.

 

A jógagyakorlás rendszeres kivitelezésének beillesztése életünkbe eleinte nehéznek tűnhet, de amikor sikerül, akkor csodákat tapasztalhatunk. Nem csak a fizikai test lesz egészségesebb és energikusabb, hanem változik a gondolkodásmódunk, másokhoz és különböző élethelyzetekhez való viszonyunk. Szemléletmódunk változásával igazi békét és nyugalmat tudunk vinni életünkbe. A megoldás kulcsa mindenkinél ott van.

 

Az évek alatt több jógaoktatói képzésen és számos továbbképzésen vettem részt, ahol az emberi testről, jógaterápia hatásairól, alkalmazásának lehetőségeiről tanultam annak érdekében, hogy a foglalkozásaimon minél többet tudjak segíteni másoknak. Kiemelt szerepet kap az óráimon  a jelenlévők igényeinek figyelembevétele és gerincük egészségének megőrzése .

 

A fejlődési folyamat legfontosabb részének a saját tapasztalást tartom és remélem, egyre több embernek adatik meg a lehetőség, hogy a jóga áldásos hatásait megtapasztalhassa.

 

"Fontos a szeretet, türelem a saját elmédhez és testedhez... A jóga nem versenysport, nem számít, mit csinál a melletted lévő vagy neked tegnap mi sikerült. A lényeg, hogy amit akkor és ott meg tudsz csinálni, az a Te testednek a lehető legjobb."


Képzettségek, továbbképzések

 

Restoratív Jóga oktatóképzés (2020.)

Térd és Jóga továbbképzés (2020.)

Integrált Fascia Tréning - Instruktori képzés (2020.)

Csípő és Jóga továbbképzés (2020.)

Manuális Neurodinamika és fasciareorganizáció ( 2018.)

Strap Therapy Medical Instructor  (2017.)

Pránájáma oktatóképzés (2017.)

Biodinamikus jógaterápia tanfolyam (2017.)

Fasciology - tensegrity továbbképzés ( 2016.) 

A légzés csodája továbbképzés (2016.)

Jógaterápiás továbbképzés - nyak, váll, derék, hát, csípő, rekeszizom, térd, boka  (2014-2016.) 

Fasciology-Spinal Engine (2015.)

Jógapózok, jógagyakorlatok elemzése (2015.)

Myofascial Meridians Introducion  - Anatomy Trains Továbbképzés (2014.)

Mozgásos Testelemzés (2014.)

Funkcionális anatómia és mozgáselmélet (2013.)

Funkcionális térd anatómia és térd terápia (2012.)

Gerincterápia Jógával Haladó tanfolyam ( 2012.) 

Funkcionális Anatómia (2012.)

Preventív Gerinctréning (2011.)

Jógaterapeuta képzés -  dr. Indu Arora-val (2011.) 

Gerincterápia Jógával (2011.) 

Bhaktivendata Főiskola Jógaoktató ( 2009.)

Sivananda Hatha Jógaoktató (2007.)

 

Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Vezetőképző Intézet (2001.)

Széchenyi István Főiskola - Informatikus mérnök (1999.)

p15.jpg

PURUSA SUKTA DAS (BAKOS PÉTER)

jógaoktató (RYT 200)​, meditációs oktató, masszőr

A középiskolai éveimtől (1990) kezdődően folyamatosan a keleti filozófiák és életmód felé fordultam. Egyre nagyobb figyelmet szenteltem a taoizmus és zen-buddhizmus tanulmányozásának. A spirituális út mellett érdeklődtem a keleti mozgáskultúrák iránt, mint a kung-fu és a thai box, a későbbi években aikidoval is foglalkoztam.

 

A filozófiai tanulmányaim elmélyülésével a személytelen filozófiák felől egyre inkább a személyes filozófia felé fordultam, és így akadtam a Gaudiya Vaisnava hagyományokra. 1997-től 2011-ig templomokban éltem és szolgáltam.

 

Ezalatt tanultam és gyakoroltam többek között egyéni és közös mantra meditációt, indiai konyhaművészetet és indiai zenét is. A templom képzési rendszerében kiváló eredménnyel Bhakti-sastri fokozatot szereztem, aminek tudásanyaga a Bhagavad-Gita, Upadesamrita, Sri Isopanisad és Bhakti rasamrita-sindhu című klasszikusokból áll. Lelki fejlődésem szempontjából meghatározó volt, amikor 2006-ban egyhónapos zarándokúton vettem részt India főbb szent helyein (Puri, Mayapur, Vrindavan). Már a zarándoklat előtt is rátaláltam az igazi utamra, és a a fő tevékenységem a mantra meditáció lett, amit napi rendszerességgel több órán keresztül gyakoroltam, és ami azóta is életem meghatározó része. Meghívásra mantra esteket tartok, ahol a résztvevők a közös zenés mantra meditáció élményét oszthatják meg egymással.

 

Személyes tapasztalatom, hogy a mai rohanó világban még mindig a jóga és a meditáció a leghatékonyabb abban, hogy ellensúlyozza a jelen kor destruktív hatásait ill. hogy pozitív módon építse és fejlessze az ember képességeit az élet feladatainak megoldására, az önismeretre és a végső önmegvalósításra is. Fontosnak tartom a fejlődést - részben a saját gyakorlás által, valamint folyamatosan képzem magam, a jóga, a meditációs oktatás és a masszázs területén.

 

Képzettségek, továbbképzések

 

Gerin és Jóga továbbképzés - Bene Gerincakadémia (2020.)

Meditációs oktatói továbbképzés - Himalayai jógatradíció (2019.)

Strap Therapy Medical Instructor  (2018.)

Pránájáma oktatóképzés (2017.)

Biodinamikus jógaterápia tanfolyam (2017.)

Talp masszázs (2014.)

Svédmasszázs  (2013.)

Hatha Jógaoktató RYT 200 (2012.)

Bhakti Sastri képzés (1999.)

zsuzska%20portr%C3%A9%20(3)_edited.jpg

OZORÁK ZSUZSKA

alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, hatha-, kismama- és babásjóga-oktató, két gyermek édesanyja

15 éves koromban kezdtem tanulmányozni a keleti vallási és filozófiai rendszereket, s ekkor ismertem meg Dora István természetgyógyászt, aki első inspirációm volt a természetes módszerekkel való gyógyítás terén. A következő évek során tőle sajátítottam el többek között a meridián-masszázs, a fitoterápia és a bioenergetika alapjait.

18 éves korom óta vegetáriánus vagyok..

2002-ben ismerkedtem meg a jógával, mely azután fokozatosan az életem szerves részévé vált. 2005-ben alternatív mozgás- és masszázsterapeuta képesítést szereztem, s elkezdtem hatha jógát oktatni, majd 2006-ban kismamajóga-oktatói, 2007-ben babásjóga-oktatói tanfolyamot végeztem.

10 éve tanítok különböző képzéseken jógaoktatókat: oktatásmódszertan, jógaélettan és -anatómia, jógatörténet és -filozófia tárgykörében. Masszázsterapeutaként, jógaoktatóként és két gyermek édesanyjaként napi szinten gyakorlom a tudatos érintést, mely feszültségoldó, gyógyító, lazító hatású, s a tudatos jelenlét elérésének egyik kiváló eszköze. Az óráimon, képzéseimen épp ezért előszeretettel alkalmazok kontaktgyakorlatokat, melyek során az ászanákat és az azokra rávezető gyakorlatokat valamint a levezető pozíciókat egy – esetenként akár két – segítő társ közreműködésével hajtjuk végre.

Mind terapeutaként, mind magánemberként egyik fő célom a tudatosság kialakítása és elmélyítése életem minden területén, hogy ne sodródjak az eseményekkel, ne csupán történjenek velem a dolgok, hanem magam alakítsam őket, céljaimnak megfelelően. Ez a tudatosság nem csak a nagy döntések esetében fontos, hiszen életünk minden apró részlete jelentős. Ahogyan fejlődik a testtudat, a mozgás- és légzéstudatosság, valamint képességünk az elmefolyamatok szabályozására, fokozatosan megtapasztalható a teljes jelenlét állapota. A tudatos jelenlét és belső csendesség segítségével pedig szakrális cselekedetekké változtathatók hétköznapi rutintevékenységeink is.

 

Jelenleg stúdiókban rendszeres csoportos foglalkozásokat nem, csak workshopokat és tanfolyamokat, illetve terápiás magánórákat tartok, előzetes időpont egyeztetést követően.

 

Végzettségek, fontosabb munkahelyek:

2005-ben alternatív mozgás- és masszázsterapeutaként végeztem az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet által szervezett képzésen.

2006-ban kismamajóga-oktatói, 2007-ben babásjóga-oktatói képesítést szereztem a Padma Jógastúdió képzésein.

2007-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karán szereztem magyar-latin szakos középiskolai tanári diplomát.

2007 óta tanulok Bálint Jánostól, 2009-től vettem részt Swami Veda Bharati nyilvános előadásain s azóta is a Himalájai Jóga Tradíció egyéb programjain.

2011 januárjában elvégeztem a Dr. Indu Arora által vezetett Yoga Therapy Programot a budapesti Himalaya Jóga Központban.

2005 óta oktatok jógát, többek között 2007-től 2016ig a Padma  Jógastudióban, illetve 2014-től 2016-ig a Kék Lótusz Életmódközpontban.

2009 és 2011 között, majd a 2015/16-os tanévben a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola államilag akkreditált jógaoktató képzésében tanítottam; 2011-től 2018-ig a Purnam Nemzetközi Jógaoktató Akadémia keretén belül tartottam jógatörténeti előadásokat.

2014-től 2016-ig a Padma Jógastúdió Kismama és Babás Jóga Oktatóképzésében tanítottam.

81227968_1017001245331273_86688155834012

KÁLMÁNNÉ TÓTH KATALIN

astanga jóga és hatha jóga oktató 

Előbb- utóbb, ha akarjuk, ha nem szembejön velünk a jóga. Várva várt vagy véletlen pillanat, tervezett vagy elodázott, egyszer csak ott találjuk magunkat a jógamatracon. Sokszor mondogattam magamnak: el kellene menni „jógázni” és persze nem csináltam semmit. Végül egy kedves ismerősöm ajánlott egy helyet – akkoriban Kék Lótusz volt a neve – és nem tétováztam tovább.

És igen, számomra igazi „aha” élmény volt az első hatha jóga órám Vitai Katival. Vérmérsékletem szerint rögtön egy középhaladó óra :-), aminek a vége csodálatos megkönnyebbülés és örömkönnyek voltak.

A folytatás klasszikus – egyre több gyakorlás, workshopok, tanfolyamok, oktatóképzés. Ebben a folyamatban meghatározó esemény volt a találkozás az asthanga stílussal és a találkozás tanítómmal, Ricardo Martinezzel, aki immár  évek óta támogat, terelget utamon.

7 év egyéni gyakorlás után, a Baraka jógaiskola hatha alap oktatói képzését is elvégeztem.

Hálával és szeretettel gondolok minden tanáromra, akik tudásukkal, odaadásukkal segítették fizikai és lelki megújulásomat.

IMG_0780.JPG

NAGY ADRIÁN

jógaoktató, sportrehabilitációs tréner, masszőr 

Már egészen kiskorom óta életem nagy részét a mozgás és a sportolás töltötte ki.  7 éves koromban megismerkedtem egy keleti harcművészettel, a Taekwon-doval, melyben elértem a mester fokozatot, illetve számos országos és nemzetközi helyezést. Tanulmányaimat nem volt kérdés, hogy hol is folytathatnám, hisz életem meghatározó része volt a sport, így a Testnevelési Egyetemen diplomáztam Rekreáció és egészségfejlesztés szakon. 

A mai napig, mint személyi edző tevékenykedek a küzdő sportok területén. Pár évvel ezelőtt azonban úgy éreztem, hogy a mozgás iránti vágyamon keresztül más tudásra is szert kell tennem.  Családommal közösen beiratkoztunk egy kezdő jóga tanfolyamra, melyet Kati szervezett, ebben a csodás jógastúdióban. Nem tudtam, hogy mire is számíthatnék hiszen jógáról csekély tudással rendelkeztem. Ám a tanfolyam utolsó napján, egyáltalán nem éreztem, hogy ennek az útnak vége lenne, sőt egy egészen új nézőpont ütötte fel fejét. Addigi világnézetem oly formán alakult át, hogy sokkal közelebb kerülhettem önmagamhoz. 

Ekkor eldöntöttem, hogy folytatom a tanulmányaimat a jóga útján. Katival és Purusával szinte sors szerű találkozásunkon be is iratkoztam a következő egy éves hatha jóga alapképzésükre, és azóta a jóga az életem részévé vált, mely segítségével tudatosabbá és harmónikusabbá válhattam.

Ismereteimet azóta is bővítem a jóga, a mozgás, és a gyógyítás terén egyaránt. 

 

Végzettségeim:

    ●Rekreációszervezés és Egészségfejlesztés BSC (Testnevelési Egyetem) 

    ●Egy éves Hatha jóga alapképzés (Élj harmóniában jógastúdió)

    ●Gerincjóga Oktató (Mandala jógastúdió)

    ●Svéd masszázs alapképzés

    ●OKJ Gyógymasszőr képzés (folyamatban) 

 

Továbbképzések:

    ●Sportrehabilitáciolós és - prevenciós tréner (Balance Akadémia) 

    ●Kinesio tape basic (Balance Akadémia) 

    ●Fascia tréner (Balance Akadémia) 

bottom of page