Amit az Élj harmóniában Jógastúdióról tudni kell

 

Küldetésünk

 

A boldogság és harmónia elérhető bárki számára. Célunk segíteni, támogatni mindenkit a kiegyensúlyozott, boldog élet megtapasztalásában. A jóga és az ájurvéda képes az életedet jobbá tenni – mi megmutatjuk hogyan!

 

Miért az Élj harmóniában Jógastúdió? 10 jó ok

 

  1. Több mint 20 éve foglalkozunk jógával. A jóga ősi, tradicionális, hiteles tudása alapján élünk és ezt is tanítjuk. 

  2. Mi nem csak jógagyakorlatokat oktatunk, hanem segítünk tudatosabbá, jobbá tenni az életed, megváltoztatni az életmódodat, gondolkodásodat. Az évek alatt több mint 450 tanfolyamot tartottunk, több ezer embernek segítettünk az egészséges, boldog, harmonikus élet megtapasztalásában.

  3. A jógagyakorlatoknál nem csak „tornázunk”, de érthetően megtanítjuk, elmagyarázzuk mit, miért, hogyan csinálj úgy, hogy ne árts a testednek és elsajátíthatod milyen hatásokra számíthatsz egy-egy jógapóz kivitelezésével. . 

  4. A minőségi oktatásra helyezzük a hangsúlyt, ezért kisebb létszámú csoportokkal dolgozunk és személyes figyelmet szentelünk neked, megnézzük élőben, hogy  jól csinálod-e a gyakorlatokat.

  5. Az egyéni és a csoportos foglalkozásokon is személyre szabottan oktatunk, figyelembe vesszük a jelen lévők egyéni egészségügyi és mentális állapotát, szükségleteit - nincs két egyfoma jógaóránk:).

  6. Rendszeresen képezzük magunkat, hogy magas szakmai színvonalon tudjunk oktatni.

  7. Családias a hangulat, nálunk nem kell minden alkalommal bejelentkezned, névről ismerünk mindenkit.

  8. A jógastúdió nem egy pincében van, hanem a diplomata negyedben, jól megközelíthető helyen, bérlünk egy emeleti, világos, tágas lakást és nagyfokú tisztasággal várunk mindig.

  9. A jógastúdió teljes körűen felszerelt, kiváló minőségű, tiszta eszközök állnak rendelkezésedre (jógamatrac, meditációs ülőpárna, jóga hengerpárna, jógablokk, fatégla, heveder, meditációs lánc, takaró).

  10. Ingyenesen elérhetővé tesszük a tudásunkat a Facebbok oldalunkon és az Élj harmóniában blogon.

 

+1 ok  Nálunk szinte mindig találsz parkolót:)

 

Mi a jóga bevált, tradícionáls dolgait oktatjuk hiteles forrásból és saját megvalósítással rendelkezünk. Ne kísérletezz Magadon, válaszd azt, ami több ezer éve bizonyítottan, azóta is sikeresen működik.  

 

Vitai Katalin

MJSZE által minősített jógaoktató​

Amikor először találkoztam a jógával, már évek óta egyre intenzívebben szembesültem a stressz és az ülőmunka ártalmaival. Kerestem valamit, ami segít a sportos múltamból fakadó állóképességemet megőrizni és harmonikusabb lelkiállapotot érhetek el általa.

 

15 év nagyvállalati menedzser múlttal a hátam mögött - elsődleges IT szektorban - saját tapasztalatból tudom, hogy a jóga és az ájurvéda gyógyír a modern kori problémákra és tudom, hogyan segít megszabadulni a feszültségektől, stressztől és hogyan lehet fejleszteni a jóga által a tudásunkat, tudatosságunkat, testi-lelki egészségünket.

 

A jóga egy olyan út, mely belső békéhez, boldogsághoz, önvalónk megismeréséhez vezet. Ez a komplex rendszer lehetőséget biztosít, hogy erősebb, egészségesebb, rugalmasabb testben, kiegyensúlyozottabb lélekkel, tiszta szellemmel élhessünk. Hatékony a stressz és a betegségek kezelésében is és energiával tölt fel. Bárki, bármikor jógázhat - nincsen korhoz, nemhez, egészségügyi állapothoz vagy speciális felszereléshez kötve.

 

A jógagyakorlás rendszeres kivitelezésének beillesztése életünkbe eleinte nehéznek tűnhet, de amikor sikerül, akkor csodákat tapasztalhatunk. Nem csak a fizikai test lesz egészségesebb és energikusabb, hanem változik a gondolkodásmódunk, másokhoz és különböző élethelyzetekhez való viszonyunk. Szemléletmódunk változásával igazi békét és nyugalmat tudunk vinni életünkbe. A megoldás kulcsa mindenkinél ott van.

 

Az évek alatt több jógaoktatói képzésen és számos továbbképzésen vettem részt, ahol az emberi testről, jógaterápia hatásairól, alkalmazásának lehetőségeiről tanultam annak érdekében, hogy a foglalkozásaimon minél többet tudjak segíteni másoknak. Kiemelt szerepet kap az óráimon  a jelenlévők igényeinek figyelembevétele és gerincük egészségének megőrzése .

 

A fejlődési folyamat legfontosabb részének a saját tapasztalást tartom és remélem, egyre több embernek adatik meg a lehetőség, hogy a jóga áldásos hatásait megtapasztalhassa.

 

"Fontos a szeretet, türelem a saját elmédhez és testedhez... A jóga nem versenysport, nem számít, mit csinál a melletted lévő vagy neked tegnap mi sikerült. A lényeg, hogy amit akkor és ott meg tudsz csinálni, az a Te testednek a lehető legjobb."


Képzettségek, továbbképzések

 

Manuális Neurodinamika és fasciareorganizáció ( 2017.)

Strap Therapy Medical Instructor  (2017.)

Pránájáma oktatóképzés (2017.)

Biodinamikus jógaterápia tanfolyam (2017.)

Fasciology - tensegrity továbbképzés ( 2016.) 

A légzés csodája továbbképzés (2016.)

Jógaterápiás továbbképzés - nyak, váll, derék, hát, csípő, rekeszizom, térd, boka  (2014-2016.) 

Fasciology-Spinal Engine (2015.)

Jógapózok, jógagyakorlatok elemzése (2015.)

Myofascial Meridians Introducion  - Anatomy Trains Továbbképzés (2014.)

Mozgásos Testelemzés (2014.)

Funkcionális anatómia és mozgáselmélet (2013.)

Funkcionális térd anatómia és térd terápia (2012.)

Gerincterápia Jógával Haladó tanfolyam ( 2012.) 

Funkcionális Anatómia (2012.)

Preventív Gerinctréning (2011.)

Jógaterapeuta képzés -  dr. Indu Arora-val (2011.) 

Gerincterápia Jógával (2011.) 

Bhaktivendata Főiskola Jógaoktató ( 2009.)

Sivananda Hatha Jógaoktató (2007.)

 

Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Vezetőképző Intézet (2001.)

Széchenyi István Főiskola - Informatikus mérnök (1999.)

 

Elérhetőségeim:

eljharmoniaban@gmail.com

www.facebook.com/eljharmoniaban

http://eljharmoniaban.blogspot.hu/

Purusa Sukta Das (Bakos Péter)

jógaoktató (RYT 200)​, meditációs oktató, masszőr

 

A középiskolai éveimtől (1990) kezdődően folyamatosan a keleti filozófiák és életmód felé fordultam. Egyre nagyobb figyelmet szenteltem a taoizmus és zen-buddhizmus tanulmányozásának. A spirituális út mellett érdeklődtem a keleti mozgáskultúrák iránt, mint a kung-fu és a thai box, a későbbi években aikidoval is foglalkoztam.

 

A filozófiai tanulmányaim elmélyülésével a személytelen filozófiák felől egyre inkább a személyes filozófia felé fordultam, és így akadtam a Gaudiya Vaisnava hagyományokra. 1997-től 2011-ig templomokban éltem és szolgáltam.

 

Ezalatt tanultam és gyakoroltam többek között egyéni és közös mantra meditációt, indiai konyhaművészetet és indiai zenét is. A templom képzési rendszerében kiváló eredménnyel Bhakti-sastri fokozatot szereztem, aminek tudásanyaga a Bhagavad-Gita, Upadesamrita, Sri Isopanisad és Bhakti rasamrita-sindhu című klasszikusokból áll. Lelki fejlődésem szempontjából meghatározó volt, amikor 2006-ban egyhónapos zarándokúton vettem részt India főbb szent helyein (Puri, Mayapur, Vrindavan). Már a zarándoklat előtt is rátaláltam az igazi utamra, és a a fő tevékenységem a mantra meditáció lett, amit napi rendszerességgel több órán keresztül gyakoroltam, és ami azóta is életem meghatározó része. Meghívásra mantra esteket tartok, ahol a résztvevők a közös zenés mantra meditáció élményét oszthatják meg egymással.

 

Személyes tapasztalatom, hogy a mai rohanó világban még mindig a jóga és a meditáció a leghatékonyabb abban, hogy ellensúlyozza a jelen kor destruktív hatásait ill. hogy pozitív módon építse és fejlessze az ember képességeit az élet feladatainak megoldására, az önismeretre és a végső önmegvalósításra is. Fontosnak tartom a fejlődést - részben a saját gyakorlás által, valamint folyamatosan képzem magam, a jóga, a meditációs oktatás és a masszázs területén.

 

Képzettségek, továbbképzések

 

Meditációs oktatói továbbképzés - Himalayai jógatradíció (2019.)

Strap Therapy Medical Instructor  (2018.)

Pránájáma oktatóképzés (2017.)

Biodinamikus jógaterápia tanfolyam (2017.)

Talp masszázs (2014.)

Svédmasszázs  (2013.)

Hatha Jógaoktató RYT 200 (2012.)

Bhakti Sastri képzés (1999.)

 

Elérhetőségeim:

eljharmoniaban@gmail.com

Élj harmóniában Jógastúdió

Budapest belvárosában, az Andrássy út szomszédságában, mégis csendes, nyugodt, igényes helyen szeretettel várunk családias hangulatú jógastúdiónkban. 2 teljes körűen felszerelt jógatermünkben párhuzamosan tartunk foglalkozásokat, tanfolyamokat. Fontosnak tartjuk a minőségi oktatást, ezért kis létszámú csoportokkal dolgozunk annak érdekében, hogy mindenkire személyre szabottan tudjunk figyelni.

 

Több évtizedes jógatapasztalattal rendelkezünk és folyamatosan fejlesztjük saját gyakorlásunkat és képezzük magunkat  mind a tradícionális jógagyakorlás és a jógafilozóifa terén, mind a modern mozgásterápiák tekintetében. Célunk felhasználni tapasztalatainkat, elméleti és gyakorlati tudásunkat, hogy inspiráljunk, támogassunk mindenkit a testi-lelki  harmónia elérésében.

 

15 év menedzser múlt után saját tapasztalatból tudom, hogy a jóga gyógyír a modern kori problémákra és tudom, hogyan segít megszabadulni a feszültségektől, stressztől és hogyan lehet fejleszteni a jóga által a tudásunkat, tudatosságunkat, testi-lelki egészségünket. Amikor a jógát beépítjük az életünkbe, akkor igazi csodát tapasztalhatunk:) Persze már önmagában. ha kizárólag mozgásformaként használjuk, az is nagyon nagy segítséget jelent a fizikai test egészségének és az elme békéjének elérésében.

 

Képzéseinkkel széles skáláját kínáljuk a jóga és meditációs  foglalkozásoknak, életmódtanfolyamoknak, melyek lehetővé teszik, hogy a testi-lelki egyensúlyhoz vezető utat Te is megismerd. [tovább a képzésekhez]

 

​Látogass el hozzánk, tapasztald meg személyesen az Élj harmóniában Jógastúdió hangulatát, gyere és érezd jól magad, kerülj kapcsolatba önmagaddal és másokkal, töltődj fel energiával:)

 

Sok szeretettel és friss bioteákkal várunk:)

 

Kati és Purusa

 

Elérhetőségeinket a kapcsolat menüpont alatt találod.

 

A jógaórák, jógafoglalkozások időpontjáról az  órarend menüpontban találsz információt.

Show More

© 2013 by Élj harmóniában

Jógaworkshopok

Élj harmóniában Jógastúdió www.eljharmoniaban.hu

Go to link