top of page
KAti_darshanhoz.jpg

Vitai Katalin

MJSZE által minősített jógaoktató

Amikor először találkoztam a jógával, már évek óta egyre intenzívebben szembesültem a stressz és az ülőmunka ártalmaival. Kerestem valamit, ami segít a sportos múltamból fakadó állóképességemet megőrizni és harmonikusabb lelkiállapotot érhetek el általa.

 

15 év nagyvállalati menedzser múlttal a hátam mögött - elsődleges IT szektorban - saját tapasztalatból tudom, hogy a jóga és az ájurvéda gyógyír a modern kori problémákra és tudom, hogyan segít megszabadulni a feszültségektől, stressztől és hogyan lehet fejleszteni a jóga által a tudásunkat, tudatosságunkat, testi-lelki egészségünket.

 

A jóga egy olyan út, mely belső békéhez, boldogsághoz, önvalónk megismeréséhez vezet. Ez a komplex rendszer lehetőséget biztosít, hogy erősebb, egészségesebb, rugalmasabb testben, kiegyensúlyozottabb lélekkel, tiszta szellemmel élhessünk. Hatékony a stressz és a betegségek kezelésében is és energiával tölt fel. Bárki, bármikor jógázhat - nincsen korhoz, nemhez, egészségügyi állapothoz vagy speciális felszereléshez kötve.

 

A jógagyakorlás rendszeres kivitelezésének beillesztése életünkbe eleinte nehéznek tűnhet, de amikor sikerül, akkor csodákat tapasztalhatunk. Nem csak a fizikai test lesz egészségesebb és energikusabb, hanem változik a gondolkodásmódunk, másokhoz és különböző élethelyzetekhez való viszonyunk. Szemléletmódunk változásával igazi békét és nyugalmat tudunk vinni életünkbe. A megoldás kulcsa mindenkinél ott van.

 

Az évek alatt több jógaoktatói képzésen és számos továbbképzésen vettem részt, ahol az emberi testről, jógaterápia hatásairól, alkalmazásának lehetőségeiről tanultam annak érdekében, hogy a foglalkozásaimon minél többet tudjak segíteni másoknak. Kiemelt szerepet kap az óráimon  a jelenlévők igényeinek figyelembevétele és gerincük egészségének megőrzése .

 

A fejlődési folyamat legfontosabb részének a saját tapasztalást tartom és remélem, egyre több embernek adatik meg a lehetőség, hogy a jóga áldásos hatásait megtapasztalhassa.

 

"Fontos a szeretet, türelem a saját elmédhez és testedhez... A jóga nem versenysport, nem számít, mit csinál a melletted lévő vagy neked tegnap mi sikerült. A lényeg, hogy amit akkor és ott meg tudsz csinálni, az a Te testednek a lehető legjobb."


Képzettségek, továbbképzések 

Mozgásszervi Jógaterápia továbbképzés(2020.)

Restoratív Jóga oktatóképzés (2020.)

Csukló, Váll és Jóga továbbképzés (2020.)

Térd és Jóga továbbképzés (2020.)

Integrált Fascia Tréning - Instruktori képzés (2020.)

Csípő és Jóga továbbképzés (2020.)

Manuális Neurodinamika és fasciareorganizáció ( 2018.)

Strap Therapy Medical Instructor  (2017.)

Pránájáma oktatóképzés (2017.)

Biodinamikus jógaterápia tanfolyam (2017.)

Fasciology - tensegrity továbbképzés ( 2016.) 

A légzés csodája továbbképzés (2016.)

Jógaterápiás továbbképzés - nyak, váll, derék, hát, csípő, rekeszizom, térd, boka  (2014-2016.) 

Fasciology-Spinal Engine (2015.)

Jógapózok, jógagyakorlatok elemzése (2015.)

Myofascial Meridians Introducion  - Anatomy Trains Továbbképzés (2014.)

Mozgásos Testelemzés (2014.)

Funkcionális anatómia és mozgáselmélet (2013.)

Funkcionális térd anatómia és térd terápia (2012.)

Gerincterápia Jógával Haladó tanfolyam ( 2012.) 

Funkcionális Anatómia (2012.)

Preventív Gerinctréning (2011.)

Jógaterapeuta képzés -  dr. Indu Arora-val (2011.) 

Gerincterápia Jógával (2011.) 

Bhaktivendata Főiskola Jógaoktató ( 2009.)

Sivananda Hatha Jógaoktató (2007.)

 

Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem Vezetőképző Intézet (2001.)

Széchenyi István Egyetem - Informatikus mérnök (1999.)

p15.jpg

Purusa Sukta Das (Bakos Péter)

jógaoktató (RYT 200)​, meditációs oktató, masszőr

A középiskolai éveimtől (1990) kezdődően folyamatosan a keleti filozófiák és életmód felé fordultam. Egyre nagyobb figyelmet szenteltem a taoizmus és zen-buddhizmus tanulmányozásának. A spirituális út mellett érdeklődtem a keleti mozgáskultúrák iránt, mint a kung-fu és a thai box, a későbbi években aikidoval is foglalkoztam.

 

A filozófiai tanulmányaim elmélyülésével a személytelen filozófiák felől egyre inkább a személyes filozófia felé fordultam, és így akadtam a Gaudiya Vaisnava hagyományokra. 1997-től 2011-ig templomokban éltem és szolgáltam.

 

Ezalatt tanultam és gyakoroltam többek között egyéni és közös mantra meditációt, indiai konyhaművészetet és indiai zenét is. A templom képzési rendszerében kiváló eredménnyel Bhakti-sastri fokozatot szereztem, aminek tudásanyaga a Bhagavad-Gita, Upadesamrita, Sri Isopanisad és Bhakti rasamrita-sindhu című klasszikusokból áll. Lelki fejlődésem szempontjából meghatározó volt, amikor 2006-ban egyhónapos zarándokúton vettem részt India főbb szent helyein (Puri, Mayapur, Vrindavan). Már a zarándoklat előtt is rátaláltam az igazi utamra, és a a fő tevékenységem a mantra meditáció lett, amit napi rendszerességgel több órán keresztül gyakoroltam, és ami azóta is életem meghatározó része. Meghívásra mantra esteket tartok, ahol a résztvevők a közös zenés mantra meditáció élményét oszthatják meg egymással.

 

Személyes tapasztalatom, hogy a mai rohanó világban még mindig a jóga és a meditáció a leghatékonyabb abban, hogy ellensúlyozza a jelen kor destruktív hatásait ill. hogy pozitív módon építse és fejlessze az ember képességeit az élet feladatainak megoldására, az önismeretre és a végső önmegvalósításra is. Fontosnak tartom a fejlődést - részben a saját gyakorlás által, valamint folyamatosan képzem magam, a jóga, a meditációs oktatás és a masszázs területén.

 

Képzettségek, továbbképzések

 

Gerinc és Jóga továbbképzés - Bene Gerincakadémia (2020.)

Meditációs oktatói továbbképzés - Himalayai jógatradíció (2019.)

Strap Therapy Medical Instructor  (2018.)

Pránájáma oktatóképzés (2017.)

Biodinamikus jógaterápia tanfolyam (2017.)

Talp masszázs (2014.)

Svédmasszázs  (2013.)

Hatha Jógaoktató RYT 200 (2012.)

Bhakti Sastri képzés (1999.)

bottom of page