Kontakt Jóga Workshop

Core izomzat erősítő kontakt jóga thai-masszázs elemekkel és légzőgyakorlatokkal

 

A core angol szó: magot, valaminek a velejét, legjavát, központját jelenti; a core izmok, leegyszerűsítve, a hasüreget körülvevő izmok, melyek a törzset stabilizálják: rögzítik a medencét és a bordakosarat, miközben a kart és/vagy a lábat mozgatjuk. A testtartás alapvetően a medence és az ahhoz képest elhelyezkedő bordakosár helyzetétől függ – a core izmok optimális működése szükséges a helyes testtartáshoz.

 

A workshop során a rövid rávezető és alapgyakorlatokat követően rátérünk a haladóbb, összetettebb gyakorlatokra, melyek alkalmazásával megerősíthetők a core izmok; valamint folyamatosan tudatosítjuk a helyes légzést, amely alapvető fontosságú a gyakorlás közben. Ennek következtében – többek között – tónusba kerülnek a has és a medence izmai, javul a testtartásunk, valamint a hasűri szervek vérellátása és egészségi állapota, hatékonyabbá válik az emésztés és a légzés.

A párban végzett gyakorlatok még inkább felerősítik ezeket a jótékony hatásokat.

A hatha jóga és a thai masszázs elemeit ötvöző kontakt jóga kiváló módszer annak megtapasztalására, hogy hogyan érintsünk tudatosan, szeretettel, hatékonyan, s hogyan tanuljuk meg elfogadni a segítő érintést. A párban végzett gyakorlatok segítségével a nehezebbnek tűnő, nagyobb erőfeszítést igénylő ászanák könnyebben végrehajthatóvá válnak; a masszázs hatására az izmokból minden maradék feszültség távozik; s nem utolsó sorban: a kontakt gyakorlás biztosíték a jó hangulatra is; s mindezeken túl elsajátíthatunk olyan egyszerű, ám hatékony masszázs-fogásokat, amelyeket családtagjaink, kedves ismerőseink számára is átadhatunk.

 

Azon résztvevők jelentkezését várjuk, akik már legalább egy éve rendszeresen jógáznak, mert bizonyos alapászanák és légzések ismerete elengedhetetlenül szükséges a tervezett gyakorlatok sikeres és biztonságos végrehajtásához.

 

Szeretettel várok minden olyan jógázót, aki legalább 1 éves gyakorol.

 

OKTATÓ: Ozorák Zsuzska

IDŐPONT: 2020.február 29.. szombat 13:00-16:30

 

JELENTKEZÉS ÉS RÉSZVÉTELI DÍJ

 

Előzetes regisztráció szükséges és a regisztráció véglegesítése a workshop díjának befizetésével történik. A létszámot a regisztrációk sorrendjében töltjük fel.

 

Díj: 5 500 Ft előre fizetve.

Amennyiben marad szabad hely, a helyszínen is tudsz fizetni ebben az esetben a díj: 6 500 Ft

 

Amennyiben a képzésre nem tudsz elöjnni, egy későbbi alkalommal a kimaradt alkalmat pótolhatod. A befizetett előleget, részvételi díjat csak a tanfolyam elmaradása esetén áll módunkban visszatéríteni!

 

Jelentkezés és információ:

telefon: 30 343 6429
e-mail: eljharmoniaban@gmail.com
www.facebook.com/eljharmoniaban

www.eljharmoniaban.hu

© 2013 by Élj harmóniában